LUON homepage
LUON homepage

Bouwen aan straffe social branding voor Unilever

Scroll down

Als merk niet aanwezig zijn op social media, kan dat vandaag de dag nog? De stelregel is: als je belangrijkste doelgroep erop zit, hoor je er als merk ook te zijn. De rechtstreekse band die je via je sociale kanalen opbouwt met je publiek is uniek. Noem het de korte keten van de marketing als je wil. Maar het is tweerichtingsverkeer. Wanneer je als bedrijf actief bent op sociale media en berichten post, dan weet — of hoop — je dat er reacties volgen van je publiek. Zowel leuke replieken als klachten en kritiek. Daar haal je als merk bijzonder veel inzichten in de interesses en het gedrag van je doelgroep uit.

Van thee tot tandpasta

Unilever had de kracht van sociale-mediamarketing al snel in het snuitje. Daarom gaven ze LUON enkele jaren geleden al het conversation management en de contentcreatie voor heel wat van hun merken in handen. Aanvankelijk vooral voor Food & refreshment merken als Lipton Ice Tea, Lipton Hot Tea, Knorr, Ola, Magnum en Ben & Jerry’s. Recent gingen we ook aan de slag voor het segment Beauty & personal care, met merken als Signal, Zwitsal, Rexona, Love Beauty & Planet, Axe en Dove. Tijdens de voorbije jaren kregen we de eigenheid van elk merk en zijn publiek goed in de vingers.

Dialogen die interactie op gang brengen

Hoe gaan we de dialoog aan met de gebruikers van onze Unilever-merken? Met een zo groot mogelijk inlevingsvermogen, wat creativiteit en een portie gezond verstand. Authentiek, warm en menselijk. Laagdrempelig ook, met een tone of voice die onze spreektaal benadert en ook die van het merk respecteert. Gebruikers gaan ook liever om met een echte persoon. Zo zijn ze makkelijker te motiveren tot een dialoog, positiever ingesteld en vaker bereid om een actie te ondernemen. Die aanpak passen we rigoureus toe op élk stukje content dat online komt, van statusupdates, foto’s, video’s tot animaties en ja, zelfs Instagramfilters en Facebook chatbots. En af en toe een extra efforke voor onze allertrouwste fans? Ook dat kan! Zo verrasten we Ben & Jerry’s fans Ben en Jelle (we kid you not!) op hun huwelijksfeest met gepersonaliseerde stickers voor de potjes fairukkelijk ijs voor alle gasten, in een heuse Ben & Jerry’s vriezer.

Wil je nu eens iets zien?

Elk merk heeft nu een levendige community op Facebook, Instagram en/of Youtube, die niet meer weg te denken is uit de marketingmix. Een prachtig speelveld waarop we zelf maar al graag loos gaan. En dat leverde al heel wat fijn werk en leuke interacties met consumenten en fans op.

Check de showreel van 5 jaar LUON en Unilever op social

Let’s roll…

>>>