LUON homepage
LUON homepage

Gespot: 5 interessante marketing start-ups

Scroll down

Naar goede gewoonte waren we met LUON ook dit jaar weer aanwezig op de ‘The Next Web’ conferentie in Amsterdam.

Veel technologie, veel gepassioneerde mensen, veel inspirerende sprekers, en ook erg veel interessante start-ups die hun oplossingen komen voorstellen.

Waar de technologie de voorbije jaren steeds voorop stond, viel het dit jaar op dat er steeds vaker een bruggetje werd gemaakt naar marketing: Hoe past de technologie in de wereld van de consument? En hoe kunnen bedrijven ermee aan de slag?

In deze post stellen we –in willekeurige volgorde- kort 5 van deze start-ups aan jullie voor, die een duidelijke meerwaarde voor marketing bieden.

Sentiance

sentiance.jpgSentiance is een Belgisch bedrijf dat een oplossing aanbiedt waarmee je een beter beeld krijgt op de context van je consument wanneer deze je mobiele applicatie gebruikt. Door het monitoren van alle sensoren in je smartphone of wearable, weet het of je wandelt of met de auto rijdt, wanneer je actief of inactief bent, of je sportief bent of niet, …

Voor marketers is dit heel erg waardevolle informatie om relevanter te kunnen communiceren, en zo meer conversies te halen. Aanbevelingen voor auto onderhoud gebaseerd op hoe vaak je de wagen gebruikt, advertenties op het moment dat de consument er tijd voor heeft, ... de mogelijkheden zijn eindeloos.

Social Seeder

social seederOok Social Seeder is een Belgisch bedrijf. Hun platform laat toe om je bestaande contacten (werknemers, klanten, …) in te zetten als ambassadeurs van je merk om zo je marketing boodschappen sneller te kunnen verspreiden. Het idee is simpel: geselecteerde contacten worden uitgenodigd om jouw bericht te helpen verspreiden op sociale media. En Social Seeder houdt alles netjes bij zodat je exact weet wie je echte ambassadeurs zijn en welke kanalen ze gebruiken. Ideaal om je campagne een groter bereik te geven.

Scyfer

scyferScyfer is een spin-off van de universiteit van Amsterdam, gespecialiseerd in big data analyse. Een van de oplossingen die zij aanbieden is een zelf-lerend ‘recommender system’ dat op basis van consumentengedrag de voorkeuren detecteert en aanbevelingen doet. Bedrijven zoals Amazon en Netflix gebruiken dit soort van technologie al langer om producten voor te stellen die zo dicht mogelijk bij de interesse van de consument zitten.

Persado

persado
Overtuigende teksten schrijven die leiden tot conversies is een kunst. Maar Persado heeft een manier gevonden om technologie een handje te laten helpen. Het analyseert je marketing teksten (landing pagina’s, e-mails, …) en doet aanbevelingen om deze aan te passen zodat de impact ervan vergroot. Hiervoor kijkt het naar alle woorden en zinnen en beoordeelt deze op hun emotionele en beschrijvende waarde. Dan genereert het miljoenen variaties en pikt er de beste uit met de grootste kans op actie. En ja: het werkt ook voor Nederlands!

Hello Customer

hello customerTot slot nog een laatste Belgische start-up, die eveneens gebruik  maakt van geavanceerde tekstanalyse. Hello Customer biedt een  platform aan om via verschillende kanalen (e-mail, sms, beacons,  …) feedback te verzamelen van consumenten en een customer satisfaction (NPS) score te berekenen. Het vertrekt hiervoor van  één vraag waarop het diepgaande tekst- en sentiment analyse doet. Het resultaat is een zicht op hoe de consument je merk ervaart.

Dit waren slechts 5 start-ups die voor marketers een duidelijke meerwaarde kunnen bieden. Maar uiteraard zijn er nog veel meer die mogelijk een plaats kunnen krijgen in jouw campagnes of langlopende  programma’s.

We houden onze ogen voor je open…

 • Number of the month: April 2012

  Number of the month: April 2012

  View more
  View blog
 • WassUp Recap, March 2013 edition: the slides

  WassUp Recap, March 2013 edition: the slides

  View more
  View blog
 • Number of the Month: July 2012

  Number of the Month: July 2012

  View more
  View blog
 • LUON Wassup Lunch "State of Marketing", 1 december 2015

  LUON Wassup Lunch "State of Marketing", 1 december 2015

  View more
  View blog