LUON homepage
LUON homepage

Integrated 2015 pt 1

Integrated: 2 jaarlijkse hoogmis voor grafische vormgeving.

Scroll down

Integrated, de tweejaarlijkse hoogmis voor grafische vormgeving zit er weer op. Onze reporters Zoë en Bart waren erbij. In twee afzonderlijke delen brengen ze verslag van de hoogtes en laagtes van deze lawine aan grafiek. Here we go…

Dag 1- 26 november

James Langdon, grafisch ontwerper uit Birmingham, UK mag de spits afbijten. Herwerkt eigen werk en dat van anderen door er nieuwe designs over te drukken. Tijd is een belangrijk element in zijn werk, dat zich ergens tussen design en kunst situeert.
Bedenker van de term ’Design Fiction', waarbij storytelling het belangrijkste doel van design wordt. Een onderwerp waar hij zelfs een boek over schreef.

Jordy van den Nieuwendijk dan, uit Nederland. Illustrator en ontwerper. Al in de kleuterschool maakte hij tekeningen om de meisjes in zijn klas te imponeren. Stort zich later in een ‘graffiticarrière’ en werkt kort onder de naam ‘Superoboturbo’. Die naam past perfect bij zijn ludieke stijl: een typerend kleurenpalet, veel robots en vreemde karakters. Maar ook dat ging vervelen, dus vermoordde Jordy prompt z’n alter ego ‘en publique’, zodat hij creatief herboren kon worden. Zonder meer Hollands, z’n stijl. Kijk en oordeel zelf.

Next on stage: Olaf Breuning uit Zwitserland. Gemist, want tijd voor koffie. Moet ook gebeuren natuurlijk.

Back to Holland: Studio Joost Grootens specialiseert zich in boek- en information design. Eenieder die zich specialiseert in het ontwerpen van atlassen en landkaarten - gedrukt in fluoriserende inkten dan nog - verdient een applausje. En wie 7 jaar lang aan een ‘Dikke Van Dale’ project werkt, nog meer. Bij deze: applaus!

Quote van de dag staat trouwens op naam van dhr. Joost Grootens himself:
‘Designers should be as absent as possible from a design.’
Food for thought.

Na de middag geven jonge vormgevers en kunstenaars een reeks kortere sessies van een kwartiertje, maar daarom niet minder interessant. Illustratrice Johanna Benz toont haar prentenboek ‘Pacho Rada’, dat diverse nationale en internationale prijzen heeft gewonnen. Wel verdiend zo blijkt, want prachtig werk.Dimitri Bruni & Manuel Krebs van het Zwitserse bureau Norm sluiten onze eerste dag Integrated af. Het project waarover ze spreken, is ‘work in progress’.
Hoe laag kan je gaan qua resolutie tot iets nog herkenbaar is? Pixels, pixels and more pixels.

Tot morgen, voor meer designgeweld.

 • WassUp Recap, June 2012 edition: the slides

  WassUp Recap, June 2012 edition: the slides

  View more
  View blog
 • OFFF by Night, day 2: taking risks

  OFFF by Night, day 2: taking risks

  View more
  View blog
 • Number of the Month: February 2013

  Number of the Month: February 2013

  View more
  View blog
 • Verontrustend mooie data visualisatie

  Verontrustend mooie data visualisatie

  View more
  View blog