LUON homepage
LUON homepage

Off to Offf by night. Driedaagse design marathon in Antwerpen.

Scroll down

De kop is eraf, de eerste dag van de 3 daagse #offfbynight marathon zit erop. Een verslag van ons team ter plaatse.

Donderdag, 17u: we arriveren als een van de eersten in Loods 2 op Park Spoor Noord in Antwerpen. Een top locatie met een hoog hipster gehalte. Ik schuif eerst nog even aan bij mijn favoriete espressobar Normo, spot wat oud collega’s en mis meteen de eerste 2 sessies.

Front-end Frieder Jan was er wel bij: “Vice maakte zich er makkelijk van af met een viertal promo clips en een vlotte babbel. Een Vice verslag over Vice zelf. Dat zou pas wat geweest zijn. Gemiste kans, Vice!

Jordy van den Nieuwendijk (Den Haag) boeide me meer. Een grafieker die het tot in musea heeft geschopt met zijn minimalistische, kleurrijke werken. In een ver verleden ooit een grafitti puber met een identiteitscrisis. Ja, tof! Dat de WC dame me bij elk bezoek 1 (!) euro aanrekende, vond ik minder tof…”

UX Tim dan: “Jordy vond ik de meest authentieke lezing van de avond. Marc Kremers (Londen) begon wegens technische problemen een kwartier te laat en wist me uiteindelijk weinig te boeien. Next: Michael Spoljaric (Portland Oregon) met een inspirende talk over zijn creative director werk voor Nike Basketball Global. Over hoe het werken is met grote basketalsterren en dat je soms je ideeën moet durven ‘killen’. Belangrijkste take-a-way voor mij: blijf experimenteren, ook al is het niet meteen wat je klant verwacht. De beste manier om tot iets onverwachts en uniek te komen.”

Kevin Durant 8 from michael spoljaric on Vimeo.

Ook designer Zoë was fan: “De schoendoosverpakking voor Nike van Michael Spoljaric is me het meeste bijgebleven donderdag. Via allerlei innovatieve omwegen, stelde hij de klant uiteindelijk voor om een eenvoudige oranje doos te ontwikkelen met daarop subtiel het Nike logo geplaatst. Een simpel, opvallend en iconisch design. Straf. Hij ging verder over hoe een verschillende designaanpak tussen man en vrouw interessante resultaten kan opleveren. Zo liet hij foto’s maken van prof basketballers door een vrouwelijke fotografe. Ze vertelde de modellen schuine moppen, met zeer charismatische foto’s als eindresultaat. Over vrouwen gesproken: toch wel een serieuze sneer aan het adres van de organisatoren: ik heb amper vrouwelijke presentaties gezien deze 3 dagen. Foei!”

Ondertussen krijgen we honger en dorst van al die lezingen en begeven we ons richting de hal. Het aanbod is zo divers dat je op een food festival waant: er is zelfs vegan food. Ik bestel 2 Delta IPA (hoera voor Brussel Beer Project), wat bio witte wijn en 3 bio appelsapjes bij de dames van Marta Farmers Market. Betalen blijkt niet eenvoudig: de witte tokens zijn 2,5 euro, de blauwe 1, wat zorgde voor veel rekenwerk. Ik raakte er amper wijs uit en de mensen achter de bar al niet veel beter.

Front-end Mathias vervolgt: “De laatste voorstelling die ik heb meegepikt was die van het Madrileense Serial Cut. 5 man sterk op het podium met een hilarische presentatie in belabberd engels. Vooral hun kleurgebruik inspireerde me enorm. Werk waar het plezier van af spatte. Heerlijk.”

SC Showreel: Making images. Just images. from Serial Cut™ on Vimeo.

Het loopt ondertussen al tegen half twaalf en morgen staat de wekker weer onverbiddelijk vroeg. Maar Craig & Karl bracht de kleurrijke kers op de taart. Dit duo kwam met een uitstekende presentatie en erg fris werk. Hopelijk is dit de standaard van wat komen gaat. Ik kom morgen weer.

Onno

  

 • Does my data look BIG in this? A call for Smart Data

  Does my data look BIG in this? A call for Smart Data

  View more
  View blog
 • Saab: when the brand beats the product.

  Saab: when the brand beats the product.

  View more
  View blog
 • Hey cool shop owner, come join the Refreshment Club

  Hey cool shop owner, come join the Refreshment Club

  View more
  View blog
 • CUBZZ: de droom om elk kind kansen te geven

  CUBZZ: de droom om elk kind kansen te geven

  View more
  View blog