LUON homepage
LUON homepage

OFFF by Night, day 2: taking risks

Scroll down

De moraal van OFFF by Night, day 2: blijf niet op uw gat zitten, maar waag hier en daar eens een sprong in het diepe. Het zijn de woorden van Rosie Lee’s creative director, de eerste presentatie die het LUON-team vandaag meepikte. Een verslag van onze (kritische) reporters ter plaatse!

Dat de sprekers van vanavond niet op hun gat hebben gezeten, staat buiten kijf. Dat wij min of meer verplicht werden om dat wel te doen, evenzeer. Na elke lezing dwong een zenuwslopende aftelklok ons om binnen een luttele 5 minuten onze plaatsen weer in te nemen.

Geen probleem: this is what we came for, dacht front-end developer Frieder Jan, die de hele avond amper van zijn stoel te krijgen was. Zelfs na de ietwat teleurstellende lezing van Rosie Lee: “Ik begrijp nog altijd niet hoe ik het opstarten van zijn kantoor in 53 dagen aan de hand van een resem tweets heb kunnen uitzitten op zulke ongemakkelijke stoelen.” Een risico kun je ‘t wel noemen: een presentatie geven over je werk, zonder daarbij ook maar een glimp van je werk te laten zien. Jammer, maar helaas!

Op naar risktaker nummer 2: illustrator Merijn Hos, die het ingedommelde publiek weer wakker kon schudden: “Wat mij intrigeerde, was dat hij zoveel verschillende stijlen aankon. In de startblokken had hij al een mooie stijl ontwikkeld, maar hij bleef zichzelf pushen om te evolueren. Velen zouden dat niet durven, hij wel. En met glans”, aldus junior creative Anke.

Nadien was het de beurt aan lokale held Rizon Parein. UX designer Tim: “Deze drop-out heeft zichzelf alle knepen van het vak geleerd. Voor mij was het extra leuk om de man achter de flyers van Kozzmozz te zien, het favoriete festival uit mijn jeugd. Leuke anekdote: Rizon raakte eerder toevallig internationaal bekend toen zijn fan made poster voor Drive werd opgepikt door de regisseur Nicolas Winding Refn voor een retrospective over de film.”

Next: typograaf en designer Alex Trochut. Frieder Jan: “Het creatieve brein van Alex Trochut is er eentje om u tegen te zeggen. Zo’n dikke vette u als op de kaft van de heruitgave van DUNE. Duiken in zijn poel van ideeën, dat moet wat zijn. Ik pre-order alvast dat boek.”

Volgende op de planning: ManvsMachine. Tim: “Het wederzijdse respect tussen ManvsMachine en Channel 4 is behoorlijk groot. Dat merk je ook in de kwaliteit van de spots die ze maakten voor de filmzender Film 4. Filmisch, poëtisch, referentieel én origineel. Meteen ook zeer aansluitend op de core business van de klant.”

Balen: ManvsMachine was nog niet uitgepraat, of de laatste trein stond ons al op te wachten. Nog gauw een slaapmutsje? Enkel voor wiskundige genieën. Shut up and take our bonnekes, OFF – we snapten bitter weinig van uw systeem. Designer Zoë: “Ik ging naar de bar en vroeg wat ik nog kon krijgen voor mijn twee blauwe jetons. Water, klonk het. #cry”

 • Getting off on the right foot in 2014

  Getting off on the right foot in 2014

  View more
  View blog
 • Does my data look BIG in this? A call for Smart Data

  Does my data look BIG in this? A call for Smart Data

  View more
  View blog
 • WassUp Recap, December 2012 edition: the slides

  WassUp Recap, December 2012 edition: the slides

  View more
  View blog
 • LUON WassUp Lunch "Online meets Offline", 5 mei 2015

  LUON WassUp Lunch "Online meets Offline", 5 mei 2015

  View more
  View blog