LUON homepage
LUON homepage

LUON ontwikkelt marketing-datavisualisatie voor Midas

LUON ontwikkelt marketing-datavisualisatie voor Midas

Marketingbureau LUON heeft voor Midas België een oplossing uitgewerkt om klanten- en marketingdata te visualiseren. De service is gebouwd op het door LUON ontwikkelde performance analytics platform LMAx.

Midas, de specialist in merkonafhankelijk wagenonderhoud, met 40 garages doorheen België, wil zijn marketinginspanningen in klantengroei en –retentie optimaliseren. Dit door klantprofielen, -gedrag, -waarde en de daaraan gekoppelde opportuniteiten beter in kaart te brengen. Om aan deze vraag tegemoet te komen, zet LUON een centraal platform in dat data structureert, analyseert en in scoringsmodellen verwerkt. De tool brengt daarvoor informatiestromen samen, zowel vanuit de Midas-garages (o.a. transactionele gegevens) als vanuit prospectiekanalen.

Nieuwe online interface: het Midas Marketing Performance Dashboard
De resultaten worden gepresenteerd op het online Midas Marketing Performance Dashboard: een speciaal ontwikkelde interface, die de relevante marketinginformatie op een attractieve en heldere manier ter beschikking stelt van de gebruiker.

Efficiëntere marketing en heldere rapportering
De voordelen laten zich onmiddellijk voelen. De marketeers van Midas krijgen een beter zicht op het aankoopgedrag van hun klanten en prospects, én op de factoren die dit gedrag beïnvloeden. De interactieve detailinformatie en de verbanden die de marketingtool legt, maken het mogelijk om klanten doelgerichter te benaderen, scores en KPIs te analyseren en campagnes beter te plannen. Bovendien kunnen de verworven data-inzichten intern op een heldere manier gedeeld worden.

Wendy Van Dam, marketing manager Midas België bevestigt:
“We zijn zeer opgetogen over deze ergonomische en gebruiksvriendelijke tool”

Het Midas Marketing Performance Dashboard maakt gebruik van het door LUON ontwikkelde performance analytics platform LMAx.

 

Over LUON
LUON is gespecialiseerd in customer relationship marketing. Via slimme campagnes en programma’s bouwt het bureau dialogen, langdurige ervaringen en rendabele relaties tussen merken en hun doelgroep. LUON werkt onder meer voor Unilever, Sony, Educam, Tech Data, Midas, Eni, Worldline, Mondelez en Ello Mobile.

luon.com
Twitter
Facebook

Contact:
Serge Van de Zande, svandezande@luon.com, +32 475 72 41 81

 


Back to overview