LUON homepage
LUON homepage
Generatie Rookvrij

Generatie Rookvrij ontketent zeepbellengekte

Scroll down

Insight

Generatie Rookvrij en LUON hebben een mooi vervolg gebreid aan de succesvolle bellenblaasactie van vorig jaar. Naar aanleiding van de Werelddag zonder Tabak op 31 mei maakten kinderen deze keer de speelpleinen in de buurt van hun school onveilig door massaal bellen te blazen. Onder het motto “Ik blaas liever bellen dan rook” deden ze een oproep om alle speelpleinen rookvrij te maken.

Zeepbellen blazen lijkt op het eerste gezicht wel wat op roken. Maar als symbool is het er natuurlijk de ultieme tegenpool van: een wereld waarin helemaal niet meer gerookt wordt. Zowel in Vlaanderen als in Wallonië deden heel wat scholen mee aan de actie op 28 mei. En ook verscheidene influencers hielpen meeblazen: Tine Embrechts, Dominique Monami, Peter Van de Veire, Danira Boukhriss, Goedele Wachters, Frank Deboosere, Lesley-Ann Poppe, Adrien Devyver, Heidi Lenaerts, … en de Rode Duivels!

Objectives

Generatie Rookvrij is een initiatief van de Alliantie voor een Rookvrije Samenleving. Deze groep organisaties – waaronder Kom op tegen Kanker en Stichting tegen Kanker – vindt dat alle kinderen die 18 worden in 2037, het recht hebben om rookvrij op te groeien. Om te kunnen spelen en zich te amuseren in honderd procent rookvrije omgevingen.

Van speeltuin tot voetbalveld, Generatie Rookvrij wil zo veel mogelijk omgevingen waar kinderen en jongeren komen, rookvrij maken. En daarvoor schakelt ze de hulp van LUON in. Naast de bellenblaasacties bedachten we ook het creatieve concept om de geboorte van Generatie Rookvrij aan te kondigen.

generatierookvrij.be

Work

LUON stond in voor de activatie van de scholen en de influencers. Die laatste kregen elk een pakket met een bellenblazer toegestuurd, samen met de oproep om zich achter het project te scharen en de actie te delen op social media via de hashtags #ikblaaslieverbellendanrook, #GeneratieRookvrij en #GenérationsSansTabac. De scholen kregen dan weer tips & tricks om leuke video’s te shooten van de bellenblaasactie. Het resultaat: een proper ingeblikte aftermovie die meteen gelanceerd werd op de Werelddag zonder Tabak: